Söt Påsktårta!
Här får ni ett tips på en söt äggtårta och med recept.
Tyvärr är jag lite inaktiv nu på påsk, pågrund av firande i sälen,
så kämpa på med bakning medan jag kämpar på i backarna!
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/562433/images/2009/158553_34917342.jpg)
Påsktårta med färdig botten |
8-10 bitar | |
|
Ingredienser
Fyllning:
| Tillagning Börja med fyllningen. Smält gelatinbladen i en kastrull med vatten, citronsaft och citronskal. Låt svalna. Vispa äggulor och socker kraftigt. Vispa grädden och blanda i äggsmeten och gelatinblandningen. Ställ fromagen i kylen att stelna. Skär ut två lika stora ovala tårtbottnar och en lite mindre. Ta eventuellt hjälp av en stor påskäggshalva som mall. Snedskär kanterna för att få en jämn äggform på tårtan. Varva bottnar och fromage och jämna till så att tårtan liknar ett ägg till formen. Vispa grädden och bred ovanpå ägget. Gräddlagret fungerar som klister åt marsipanlocket. Rulla ut den ena marsipanrullen över tårtägget, forma med handen och jämna till nederkanten med en kniv. Rulla ut det andra marsipanlocket och skär remsor till band och rosett. Forma små kycklingar av resten. Dekorera tårtan med band, rosett, kycklingar och gärna sockerpärlor. På bilden har använts både ett grönt och ett gult marsipanlock. De flesta butiker har bara gröna. Till påsken kan även gula lock finnas. |