Söt Påsktårta!

Baka en söt påsktårta till påsken och bjud dina vänner.
Här får ni ett tips på en söt äggtårta och med recept.
Tyvärr är jag lite inaktiv nu på påsk, pågrund av firande i sälen,
 så kämpa på med bakning medan jag kämpar på i backarna!



Påsktårta med färdig botten

 

8-10 bitar

 

tillagningstid ca 30 minuter

Ingredienser

 1 förpackning tårtbotten (tredelad)
 2 färgade marsipanlock, färdigkavlade
finns som ekologisk vara2 dl vispgrädde

Fyllning:

 3 gelatinblad, blötlagda
finns som ekologisk vara1 citron, saften och det rivna skalet
finns som ekologisk vara2 äggulor
finns som ekologisk vara½ dl socker
finns som ekologisk vara3 dl vispgrädde
 1/2 dl vatten

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Börja med fyllningen. Smält gelatinbladen i en kastrull med vatten, citronsaft och citronskal. Låt svalna. Vispa äggulor och socker kraftigt. Vispa grädden och blanda i äggsmeten och gelatinblandningen. Ställ fromagen i kylen att stelna. Skär ut två lika stora ovala tårtbottnar och en lite mindre. Ta eventuellt hjälp av en stor påskäggshalva som mall. Snedskär kanterna för att få en jämn äggform på tårtan. Varva bottnar och fromage och jämna till så att tårtan liknar ett ägg till formen.


Vispa grädden och bred ovanpå ägget. Gräddlagret fungerar som klister åt marsipanlocket. Rulla ut den ena marsipanrullen över tårtägget, forma med handen och jämna till nederkanten med en kniv. Rulla ut det andra marsipanlocket och skär remsor till band och rosett. Forma små kycklingar av resten. Dekorera tårtan med band, rosett, kycklingar och gärna sockerpärlor.



På bilden har använts både ett grönt och ett gult marsipanlock. De flesta butiker har bara gröna. Till påsken kan även gula lock finnas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0