2009 är nära nu!


GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA, hoppas att ni alla får en trevlig kväll! :)*

Fototriss: Välj en av tre...

Idag är det enl liten annorlunda fototriss för man får nämligen bestämma själv vad man ska ha utav tre alternativ. Alternativen är: Genom, Trekantig och Kropssdelar. Jag valde att ta temat Genom.


Genom en lastbil.

Genom vattnet.

Genom glaset.

Kolla in fler fototrisser här. tjingeling*

Kära Julklappar

Nu är juldagarna över och detta vara vad jag fick i julklapp:
  • Pengar
  • Presentkort
  • Halsband och spännen
  • Godis
  • Champangeglas
  • Servicekoppar
  • 2 böcker - Scrapbooking och Julgodis kokbok
  • Usb minne
  • Smyckeshand
  • Underkläder
  • Påslakarnset
  • Cd-skiva
  • Trippelskål

Vad fick ni i julkklapp? :)

Smarrigt recept!

Choklad pannacotta med annanas och pensionsfrukt!

(4-6 personer)

Ingredienser:

 

1 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
40 g socker
100 g Fazer Ögon Vit Choklad, hackad

1-2 st ananas, färsk
3 st passionsfrukter
4 msk socker
3 msk vatten

Gör så här:

 

Blötlägg gelatinbladet i minst 10 minuter. Koka upp grädde och socker, lös gelantinbladet i grädden och slå den över chokladen. Häll upp i portionsglas, kyl. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Dela passionsfrukterna på mitten, skrapa ur kärnorna i en kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka upp, mixa FÖRSIKTIGT med handmixer (köttet lossnar från kärnorna). Slå passionssockerlagen över ananasen och blanda, servera som tillbehör till pannacottan.


Receptet hittar du här bland andra smarriga goda recept med fazer ögon choklad.


 



Julgranar och deras tillbehör..

Hejsan allihopa :) Det har varit mycket firande och mycket mat men nu tittar jag in igen och skriver lite. Här får ni en liten titt på hur det så ut före och efter vi klädde våran gran. Mamma gillar mycket blått så därför har vi varje år blåa och silvriga julkulor men det tycker jag är fint. Vilka färger klär ni eran gran i?

 

Dan före dopparedan

Hej, nu är det bara en dag kvar och sen är det julafton! Just nu gör jag sista julstädningen så att man inte får så mycket imorn. Släkten kommer vid två så därför är det bra att ha allt klart. Imorn kommer jag nog inte hinna skriva något här så jag önskar er alla en riktigt god jul!








Glöm inte att ni kan få extra julklappar på Gratiskläder där ni får presentkort på klädesaffärer. Kanske något man hinner få tills mellandagsrean och det är ju bra eller hur? Och om ni vill ha extra hårda julklappar varför inte gå med i Gratisgen och få dem helt gratis? Lite extra julklappar vill väll alla ha :)

Merry Christmas!





Fototriss - Mina små juldetaljer 2008



Det är fjärde advent och det är bara tre dagar kvar till julafton och nu kör vi en till fototriss. Idag är det juldetaljer och detta var vad jag kunde få fram (hade mycket att välja mellan). Första bilden är en juldekoration till en julstjärna (blomman) Andra bilden är en doftpåse och tredje bilden är mina små julmöss som står på en spegel så fint i min hylla. Vill ni kolla in mer juldetaljer så ska ni checka in Fototriss :) Hoppas ni får en bra jul!*

Cult Design...



Cult designs väggklossar. Med dessa snygga och fiffiga klossar kan du mixtra och sätta i blommor och göra lite hur du vill för att få det snyggt. För hur du än gör så blir det snyggt med dessa klossar. Det är inte bara klossarna som är snygga hos Cult design utan mycket mycket mer. Köpte en julklapp som var ifrån cult design igår till en av alla sju stycken jag köper julklappar till, riktigt snygg julklapp blir det. Men nu blir det till att börja julstäda lite och fixa andra saker. Tjing*

Tandsmycke..

Tandsmycke är något som jag tycker kan vara fint om man passar i det, just nu har jag själv ett tandsmycke som O har gjort på mig så det kommer ju inte hålla så länge men det var riktigt snyggt, man får ett glänsande leende. Du kan hitta tandsmycken på t.ex guldfynd och andra smyckesaffärer. Sen sätter du i dom hos tandläkarn. Ett tandsmycke kan gå på ungefär 300kr. Något att ge bort eller önska sig i julklapp kanske? fast det börjar ju bli lite sent att önska sig någonting men det är en fin grej. tjing*




Julklappar till honom..

Här kommer lite julklappstips till killar ifrån Bellbox.

Mobilhållare - 59 kr
Ice shot glasses - 115 kr
Laptopbricka - 399 kr
Rakskumblad - 45 kr


Julkort..

Här får ni alla ett julkort ifrån mig :)
Gjorde ett i photoshop så det kan ju alltid vara ett tips för er som inte vet hur ni ska göra era julkort. tjingeling*


Nyårs kjol!

Denna kjol blir det förhoppningsvis på nyår fast jag ska ha den som midjekjol. Lite roligare och lite festligare. Köpte den på Vero Moda och det tror jag kommer bli bra :) tjing*


Fototriss - Naturligt runda former!

Dagens fototriss är naturligt runda former och det här är mina tolkningar. Lite olika bilder men alla kommer ifrån sommaren och tänk så mycket olika naturliga former man kan hitta. Vad tycker ni om dom? Kolla gärna in fler tolkningar här. tjingeling*


ljus i vårt hus..



Julbelysning är ett måste i vintermörkret. Detta är våran julgran som vi har i trädgården som lyser upp i mörkret. Har ni några utebelysningar hemma? :)

Wet and Dry plattång!



Jahaja det blir till att köpa en ny plattång eller kanske önska sig i julklapp eftersom jag märkte i morses att min förra lagt av helt å hållet, jag verkligen älskade den plattången! Hade tänkt att det skulle bli en sådan här bra plattång som kan köpa på teknikmagasinet för 499kr och det är inte så dyrt för en sån plattång, det är även en sån dom använder i frisörsalongerna och dom är ju verkligen bra! Har hört att dom ska vara mycket dyrare men detta pris var inte så farligt för en bra plattång för den ska ju gärna funka också det är ju ingen idé att köpa en plattång för 200 och om den kanske inte funkar över huvudtaget, så det här blir nog bra :)

Lysande stjärnor i dess former..



Stjärnor i fönstren är alltid mysigt  och dom finns i hur många former och storlekar som helst. Här ser ni några stjärnor som kommer ifrån Jotex, en sida med mycket inspiration och fina saker, checka gärna in den.

Kära glas..

hejsan, tänkte tillägga lite ifrån gårdagens inlägg om glasen jag köpte. Dessa glas sa jag ju att dom fanns i fler varianter och nu ska ni också få se hur dessa ser ut ifall ni blev lite nyfikna på dom.  Vet inte riktigt vad dom kostar men jag skulle gissa på att det är samma som martiniglasen och dessa varianter köper man också i 4-pack.


Champangeglas  - Cervera                                                      Snapsglas - Cervera

Onsdagens citat...

"Det är mycket lättare att tappa bort en sak, än att hitta den". - Nalle Puh

Martiniglas ifrån sagaform..

Efter en lång dag på shoppingcentret i stress om att hitta julklappar (lyckades därimot inte) så var det enda jag hittade, eller ja jag hade lagt undan dom tidigare så det var redan brestämt om man säger så. I alla fall så blev det dessa martiniglas som blev köpta för mitt presentkort på cervera. Helt perfekta, inte för långa och inte alldeles för korta heller, dom kommer bli helt perfekta med att bjuda kompisar på något att dricka eller någon dessert i. Denna serien finns även i champangeglas och snapsglas. Detta kan även vara en bra julklapp att ge bort till kompisen eller föräldrar kanske :)



Martiniglas 4pack - 279kr Cervera

Mössa är viktigt!



Det fick bli en sån här bild idag så att ni ser hur viktigt det är att använda mössan. På Asos kan du hitta många varma, sköna och fina mössor som du kan värma dig med. Här har ni ett par exempel:


Fototriss - Siffror

Det är söndag och dags för fototriss och idag var det temat siffror och så här  blev mina tolkningar. De två första bilderna kommer ifrån min pappas lastbil och den sista är en grekisk bil ifrån Creta. Jag tyckte att det passade utmärkt med siffror ifrån ett reg nummer. Kolla gärna in fler härliga bidrag till söndagens fototriss hos bloggen Fototriss.


Design house

Om ni åker till Liseberg i vinter måste ni passa på att besöka utställningarna i tornet med bl.a. Design house of Stockholm.
Hur mycket fina saker och fräcka designer som helst. Det är nästan ett måste att besöka tornet om man r interesserad av lite inredning, smycken m.m :)*

Julmarknad på liseberg!





Igår blev det julmarknad på liseberg och det var väldigt mysigt. Alla dessa fina ljus och så mycket jobb som dom lägger ner på att göra en sådan julstämning på liseberg. Jul på liseberg är något alla borde testa på någon gång för det är så mysigt att bara gå runt där med en vän eller flera och kolla på belysningen och julmarknaden. Lite synd var det att det inte var någon snö, för det är ju betydligt mycket mysigar men det var allt mysigt i alla fall.*


Its xmas time..




Julstämning är det gott om nu när det börjar närma sig jul och det är bara 20 dagar kvar! snacka om att jag börjar få panik eftersom jag bara köpt en julklapp! men men ska ut och shoppa nästa vecka hade jag tänkt, för då har vi inte så mycket plugg. Annars så har jag varit i gbg idag med klassen också var vi på liseberg som ni kommer få se bilder ifrån imorrn :) Nu blir det plugg*

Att göra någon glad!

Gör någon person extra glad i jul med en julkorg ifrån Nordljus. Mycket enkelt och väldig bra om man inte kommer på något som man ska ge bort.



Julkorg - 259kr

Julklappstips till henne..



Smyckesträd - 210kr - Bosign
Laptop bricka - 395kr Bosign

Jul, jul strålande jul..

Ja nu går det fort fram, 23 dagar kvar till jul! fattar ni eller, tiden går fort när man har roligt ;) Var och tog en fika med N och J idag och åt pepparkaksmuffins och det är såå gott så jag tänkte att ni skulle få ett recept på det :) thingeling *




Ingredienser till 12 stora muffins
1 ½ dl Strösocker
1 dl Rårörsocker
2 Ägg
150 g Smör, rumstempererat
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
½ tsk Kanel
½ tsk Ingefära
½ tsk Nejlika
11/4 dl Mjölk
1 ½ dl Skålad, skalad & hackad sötmandel

Topping
125 g Kesella kvarg
1 msk Flytande honung
½ tsk Ingefära
½ tsk Kanel

Gör så här
Rör socker och smör vitt. Tillsätt äggen ett och ett under kraftig omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ner i smöret tillsammans med mjölken. Tillsätt sötmandeln och fyll muffinsformarna 2/3. Baka i nedre delen av ugnen på 160 grader i ca 30 minuter.
Rör ihop kvarg, honung, ingefära och kanel och fördela på muffinsen.
Dekorera gärna med en liten pepparkaka!


RSS 2.0