Hårborttagning...



Det finns många olika metoder för att ta bort håret på benen men vilket är egentligen bäst? Så här skriver improveme i deras inlägg om hårborttagning:



Rakhyvel
Att raka sig är fortfarande den mest populära metoden för att avlägsna oönskad hårväxt. Det går fort och smidigt, men är man för snabb riskerar man dock att rispa huden med rakbladet. Eftersom hårdtråna kapas rakt av, blir återväxten snabbt stickig, och du måste raka dem igen.

Vaxning
Många som drar sig från att vaxa sig på grund av smärtan som ofta förknippas med metoden. Det är dock ett av det mest effektiva sättet för att ta bort hårväxt. Vaxet drar bort hårstrået vid roten och det tar 3-4 veckor innan det växer ut igen. Vid regelbunden vaxning blir håren färre och tunnare.

Epilator
En epilator ser ungefär ut som en rakmaskin men i stället för att hyvla av håren rycks de bort med roten, precis som vid vaxning. Det ger ett långvarigt resultat som håller i upp till fyra veckor.

Hårborttagningskrämer
Hårborttagningskrämer är också ett annat alternativ för att bli av med oönskat hår. Metoden är snabb, enkel och resultat som håller i sig drygt en vecka. Hårtborttagningskrämerna löser upp och rundar av håret vid hudytan. Många upplever dock att dessa krämer är för kladdiga, samt ogillar den speciella lukten de avger.

Själv har jag testat alla metoder utom vaxning. Hårbortagningskrämer funkar väll inte så bra tycker jag i alla fall, då dom luktar illa och allt hår inte lossnar. Att gör med epilator gör väldigt ont och man får pina sig själv, men det blir väll en vana för de som gör det ofta och då känner man nog inte så mycket efter ett tag, det är samma med vaxning. Har en kompis som vaxar och som tycker att det inte alls gör ont.
Mest kör jag med rakhyveln eftersom den är smärtfri och enkel men till sommaren ska jag testa på vaxning eftersom det håller längre och bättre resultat, vilket tycker ni är bäst?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0